Nieuws

SEOUL – Korea Aerospace Industries heeft een overeenkomst heeft getekend met Lockheed Martin om de verkoop van geavanceerde FA-50 trainer jets in de Verenigde Staten te stimuleren.

De Amerikaanse luchtmacht en de Amerikaanse marine zijn van plan om rond 2024 en 2025 respectievelijk ongeveer 280 en 220 nieuwe jagerstrainers te introduceren.

Onder de “Teaming Agreement”, kwamen de twee partijen overeen om een ​​stuurgroep op te richten om gezamenlijk een verbeterde variant van het FA-50 lichte gevechtsvliegtuigen te ontwerpen, produceren en promoten om te proberen Amerikaanse militaire inkoopprojecten binnen te halen.

De FA-50 is een lichte aanvalsvariant van de T-50 trainer die KAI samen met Lockheed Martin heeft ontwikkeld. De FA-50 kan worden uitgerust met precisiegeleide wapens zoals gezamenlijke directe aanvalsmunitie en slimme wapens, aldus de KAI.

De Zuid-Koreaanse luchtmacht introduceerde het FA-50-vliegtuig in 2013