Nieuws
Photo: U.S. Air Force)

NELLIS AFB – De Amerikaanse luchtmacht heeft het 65th Aggressor Squadron binnen de 57th Wing op Nellis AFB, Nevada, opnieuw opgericht. Binnen dit squadron zullen relatief oude F-35A Lightning II’s voor het eerst zullen worden ingezet tijdens Red Air luchtgevechtstrainingen waarbij ze de rol van de vijfde generatie Chinese J-20 gevechtsvliegtuigen zullen vervullen.

De 65e AGRS zal een aantal activiteiten van Nellis en over de Nevada Test and Training Range ondersteunen. Ze zullen als Red Air deelnemen aan grote Combat Air Force-oefeningen zoals Red Flag, gezamenlijke trainingsoefeningen, trainingsmissies van de U.S. Air Force Weapons School en aan een reeks operationele test- en evaluatieprogramma’s.

In 2019 keurden de toenmalige commandant van het Air Combat Command en de secretaris van de luchtmacht de activering goed om de training voor de ontwikkeling van gevechtstactieken van de vijfde generatie, geavanceerde training voor grote troepen en operationele testondersteuning te verbeteren. Het besluit onderging naleving van de National Environmental and Policy Act en andere regelgevende en planningsprocessen.