Nieuws

TOULOUSE – Wizz Air heeft bij Airbus een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om het potentieel voor waterstof aangedreven vliegtuigen te onderzoeken.

De samenwerking houdt in dat Wizz Air het potentieel voor zeer efficiënte, ultra-low-cost waterstofaangedreven vliegactiviteiten zal analyseren. Dit moet WIZZ een beter inzicht geven in hoe het besturen van een emissievrij waterstofvliegtuig een positieve invloed kan hebben op het toekomstige businessmodel van de luchtvaartmaatschappij.

Het uiteindelijke doel is het identificeren van operationele en infrastructurele kansen en uitdagingen. Zowel Wizz Air als Airbus willen meer inzicht krijgen in de evolutie van het wereldwijde waterstofecosysteem vanuit het perspectief van de samenleving, regelgeving, energieprijsstelling en waterstofinfrastructuur.

Ook willen beide partijen de impact van waterstofaangedreven vliegtuigen op de vloot onderzoeken. Dit inclusief de activiteiten en infrastructuur van Wizz Air, het netwerk, de dienstregeling, vliegbasissen en luchthavens. Daarbij zal ook rekening gehouden worden met een aantal specifieke aspecten, zoals vliegbereik en tanktijd.