Nieuws

HOLLISTER – ZeroAvia heeft een overeenkomst getekend met de Britse lease- en managementmaatschappij Monte Aircraft Leasing om het leasen en financieren van vliegtuigen mogelijk te maken waarmee operators emissievrije vluchten kunnen uitvoeren.

In het kader van de deal zal Monte tot honderd ZA600-aandrijflijnen aanschaffen voor de installatie in bestaande en nieuwe Cessna Caravans, DHC-6 Twin Otters, Dornier 228s en HAL-228 varianten. Monte en ZeroAvia streven ernaar om de vliegtuigen vanaf 2024 voor klanten te retrofitten en zullen onderhouds- en waterstofbeschikbaarheidsdiensten leveren en financieren om deze operaties te ondersteunen. Door deze deal zal ZeroAvia Monte’s exclusieve leverancier van waterstof elektrische aandrijflijnen voor deze vliegtuigen.

Monte zelf is voornemens samen met Dante AeroNautical binnen drie jaar een vliegend prototype te tonen van een Cessna Grand Caravan die aangedreven kan worden door zowel waterstof als accu’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur