Nieuws

STRATFORD – Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft fondsen vrijgemaakt voor de bouw van nog eens twee zware CH-53K King Stallion transporthelikopters die in november 2025 geleverd moeten worden. Eerder werden al fondsen vrijgemaakt voor negen en later nog eens vier transporthelikopters van dit type.

De aanvullende opdrachten zijn onderdeel van de plannen om tot 200 helikopters van dit type onder te brengen bij het U.S. Marine Corps als vervanger voor de CH-53E.

Sikorsky leverde tot op heden twee testexemplaren en vijf operationele CH-53Ks af bij het U.S. Marin Corps waarbij de levering van nog eens vier helikopters van dit type voor 2022 wordt voorzien. Er bevinden zich momenteel 48 helikopters in verschillende stadia van afbouw. De helikopter is uitgerust met geavanceerde fly-by-wire besturing.

De fabrikant deelde onlangs ook mee dat begonnen kan worden met de bouw van achttien Lockheed Martin Sikorsky CH-53K Yas’ur (‘Stormvogel’) transporthelikopters voor Israël die vanaf 2025 geleverd zullen worden .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur