Nieuws

BRUCHSAl – De Duitse producent van elektromotor aangedreven luchttaxi’s Volocopter heeft naar nu bekend is gemaakt op 20 mei 2022 een eerste 2:17 minuten durende testvlucht uitgevoerd met de elektromotor aangedreven vierpersoons VoloConnect electric Vertical TakeOff and Landing (eVTOL).

In tegenstelling tot de tweepersoons Volocity met een vliegbereik van 35 km heeft de vierpersoons variant een vast vleugel uitvoering met intrekbaar landingsgestel. Het toestel krijgt een vliegbereik van 60 mijl (97km), een kruissnelheid van 97 kts (180 km/h) bij een maximale snelheid van 135 kts (250 km/h).

De VoloConnect moet in 2026 op de markt komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur