Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS Porsche Consulting gaat Embraer’s beursgenoteerde dochterbedrijf Eve helpen bij het ontwikkelen van een toeleveringsketen voor hoge productievolumes, evenals een strategie voor wereldwijde productie en logistiek van de elektromotor aangedreven Eve die in 2025 gecertificeerd moet zijn.

De hoofdserviceovereenkomst tussen Porsche en Eve omvat studies naar industriële operaties, logistiek, supply chain management en distributie van onderdelen.

De bedrijven zeggen dat ze zullen bekijken hoe de productie van eVTOL-vliegtuigen kan worden opgeschaald en een productienetwerk kan worden geïmplementeerd naarmate de UAM-sector zich verder uitbreidt om te kunnen voldoen aan de wereldwijd verwachte vraag.

Embraer is een van de vele eVTOL-pioniers die zich tot de autosector wenden voor hulp. Joby wordt bijvoorbeeld gesteund door het Japanse Toyota, en terwijl Archer Aviation gesteund wordt de Stellantis-groep (voorheen Fiat Chrysler).