Nieuws
Tier 1 Engineering Achieves Successful First Flight of Robinson 44 Helicopter with magniX Electric Propulsion Unit

EVERETT – Tier 1 Engineering heeft zaterdag (4 juni) vanaf Los Alamitos Army Airfield een eerste drie minuten durende testvlucht uitgevoerd met een elektromotor aangedreven Robinson R44.

Tier 1 Engineering integreerde daarvoor het bij hen ontwikkelde accusysteem en de magniX Electric Propulsion Unit (EPU) in de helikopter en is begonnen zijn vliegtest programma Tier 1 Engineering werkt momenteel samen met het FAA Aircraft Certification Office in Los Angeles voor het e-R44-project om een ​​Supplemental Type Certificate (STC) te verkrijgen.

Tier 1 ontwikkelt de volledig elektrische Robinson R44 voor Lung Biotechnology PBC, een biotechbedrijf met een missie om het ernstige tekort aan transplantatie organen in de VS aan te pakken

1 reactie op “Eerste korte vlucht magniX aangedreven eR44

 1. Anton S. schreef:

  Een geweldig initiatief van Tier 1 natuurlijk, maar zijn er voor transport van met name transplantatie organen al niet al lang energetisch slimmere oplossingen op de markt?
  Drones of als het om grotere afstanden gaat, toestellen die verticaal opstijgen en landen combineren met het energie efficiëntere vliegen op vleugels.
  De transitie van fossiel naar elektrisch aandrijven hoort immers nog altijd z’n begrenzing te vinden in energetische relevantie.
  Of te wel: geweldig zo’n ombouw van een R44,
  echter de daarbij in te zetten kennis, kunde en grondstoffen kunnen voor de energie transitie, dus ook voor het terugdringen van uitstoot en overlast, beter anderszins worden gealloceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur