Nieuws

PARIJS – De nieuwe luchtvrachtoperatie van het Franse logistieke bedrijf CMA CGM heeft op 1 juni 2022 van de Franse luchtvaartautoriteiten het Air Operator (AOC) ontvangen. De mededeling volgde kort na ontvangst van de eerste van de vier bij Boeing bestelde 777Fs.

In februari 2022 werd ook ​​in Amerika toestemming gevraagd trans-Atlantische diensten naar Amerikaanse bestemmingen te mogen openen vanaf Parijs naar Chicago, New York en Atlanta.

CMA zette recent als tweede A350F klant een intentieverklaring om in een order voor levering van vier vliegtuigen van dit type in 2027. Gelijktijdig werd toen getekend voor tot vrachtvliegtuig om te bouwen A330-200s.

Wanneer de nieuwe vrachtvliegtuigen geleverd zijn, kan CMA beschikken over acht Airbus vrachtvliegtuigen. CMA opereerde tot op heden onder de vliegvergunning van Air Belgium vier Airbus A330-200F varianten en twee in september 2021 bij Boeing bestelde 777F vrachtvliegtuigen bij Boeing.

De Franse CMA CGM Group richt zich voornamelijk op containertransport, maar met CMA CGM Air Cargo begaf het bedrijf zich ook op de luchtvrachtmarkt en nam eind mei 2022 ook een belang in de vrachtdivisie van KLM – Air France.