Nieuws

SCHIPHOL – Zaterdag 11 juni wordt tussen 10.00 en 15.00 uur opnieuw een banenmarkt op Schiphol georganiseerd. Vanwege de grote behoefte aan nieuwe, met name operationele medewerkers, worden mensen gezocht voor reguliere banen, bijbanen en vakantiebanen. De banenmarkt is een samenwerking tussen Luchtvaart Community Schiphol (LCS), Royal Schiphol Group, UWV, Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam en Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. 

De afgelopen weken zijn de wachttijden op Schiphol erg lang, mede door een tekort aan personeel in de hele sector. Vanwege de blijvende krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar personeel groot. Met de banenmarkt krijgen de bedrijven op Schiphol een extra gelegenheid om hun vacatures onder de aandacht te brengen bij potentiële werknemers. 

De luchthaven wil graag laten zien hoe leuk werken in de luchtvaart is en hoe groot de verscheidenheid aan functies op Schiphol is. Naast vacatures zal er daarom ook een aantal leuke activiteiten zijn: rijden in een lesbus van Connexxion, via een VR-bril ervaren hoe de baan van schoonmaakmedewerker bij Raggers eruit ziet en een pop up winkel van Schiphol Airport Retail bezoeken. Autoverhuurbedrijven Hertz en Sixt nemen één van hun bolides mee en Sixt komt met een ‘rad van fortuin’. 

Om voor iedereen voldoende tijd te hebben, is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden voor één van de vier tijdsloten tussen 10.00 en 15.00 uur via deze link. De Banenmarkt wordt gehouden in het Atrium van kantoorgebouw The Base, Evert van de Beekstraat 104 op Schiphol-Centrum.

Inmiddels hebben ongeveer 50 bedrijven al aangegeven aanwezig te zullen zijn op 11 juni.