Nieuws

NEW YORK – De Amerikaanse aanbieder van zakenjets in deeleigendom Flexjet breidt haar activiteiten uit naar helikopters. Met het oog daarop zal de Associated Aircraft Group (AAG) in de onderneming worden geïntegreerd.

AAG werd in 2021 overgenomen door Flexjet’s moederbedrijf OneSky Flight. De twaalf Sikorsky S-76 helikopters van AAG worden momenteel in de kleuren van Flexjet gespoten terwijl ook het interieur daarop wordt afgestemd. De nieuwe divisie zal on-demand regionaal vervoer en last-mile-vervoer leveren voor eigenaren van Flexjet-vliegtuigen en on demand chartervluchten uitvoeren.

De helikopterdivisie zal een veiligheidsbeheersysteem (SMS) gebruiken via Baldwin Safety dat een preflight risicobeoordelingsprogramma, een gevarenrapportagesysteem en een aangepast landingsgebied onderzoek voor off-airportoperaties omvat.