Nieuws

CALGARY – De Havilland Aircraft of Canada Limited (DHC) is begonnen met het moderniseren van een groot amfibische aantal blusvliegtuigen uit de CL-reeks. Daarbij heeft de eerste met een Collins Pro Line Fusion uitgerust Cl-415 recent een eerste testvlucht gemaakt.

Het toestel vertrok maandag (30 mei) voor een uitgebreide testvlucht vanaf Abbotsford in de Canadese provincie British Columbia met de nieuwe cockpit. In de cockpit konden drie grote displays worden aangetroffen. Daarnaast krijgt het vliegtuig een Flight Management System (FMS), Terrain Collision Warning System (TAWS), ADS-B Out, Flight Director, Synthetic Vision (SVS). Optioneel worden Satcom, weerradar en autopilot

De Havilland lanceerde het ombouwprogramma op verzoek van klanten in maart 2019 en presenteerde het voor het eerst in Zuid-Frankrijk. De fabrikant biedt de complete ombouw of een ombouwset aan voor de CL-215T, CL-415 en CL-415 EAF.

De nieuwe versie van het blusvliegtuig, de DHC-515 Firefighter, krijgt het door Collins Aerospace gebouwde avionicapakket standaard af fabriek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur