Nieuws

OTTAWA – Boeing en meerdere Canadese industriepartners gaan binnen team Poseidon samenwerken om de P-8A Poseidon naar voren te schuiven als ideaal toestel voor het Canadian Multi-Mission Aircraft (CMMA) projec

Team Poseidon bestat uit CAE, GE Aviation Canada, IMP Aerospace & Defence, KF Aerospace, Honeywell Aerospace Canada en Raytheon Canada. Daarnaast zijn er nog tachtig kleinere ’teamspelers’

De Canadezen zijn op zoek naar een maritiem toestel dat moet leiden tot de vervanging van de negentien Lockheed CP-140 Aurora’s die zich sinds 1980 in Canadese dienst bevinden.

Met de vervanging wil de Canadese marine ook hun onderzeebootbestrijdingsmogelijkheden verbeteren en hun Intelligence, Surveillance Reconnaissance (ISR) mogelijkheden op een hoger plan tillen.

1 reactie op “Boeing richt P-8A Poseidon pijlen op Canada

  1. Leuk zo’n Canadees bericht over de vervanger van de Aurora, is het toch nog steeds jammer dat Nederland zijn MLD taken en de Orions om idiote en misschien wel niet echt zinvolle redenen heeft afgegeven aan Duitsland en die nu ook met de Poseidon gaan vliegen. Nederland heeft met de Noordzee in de voortuin en het Caribisch gebied genoeg water om vergelijkbare toestellen nuttig te kunnen maken en inzetten.
    De bezuinigingen zijn in Nederland té ver doorgevoerd en kan men zelf met een “dinky-toy” leger ook zijn tanden niet meer echt laten zien, iets wat men in Canada nog wel kan ! In Canada heeft een tijger nog tanden, Nederland niet , dom !

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur