Nieuws

SCHIPHOL – Vandaag (3 juni start op Schiphol een pilot waarbij alleen reizigers die binnen vier uur vliegen de vertrekhal in kunnen. Ook vraagt Schiphol passagiers om licht bepakt op reis te gaan. Schiphol voert deze maatregelen in om rijen bij de incheckbalies en veiligheidscontroles beter te spreiden en sneller te laten verlopen.

Door reizigersvier uur voor vertrek de vertrekhal in te laten, wil de luchthaven voorkomen dat passagiers te vroeg in de rij gaan staan voor de incheckbalies en securitycontrole. De ervaring van de afgelopen weken leert volgend de luchthaven, dat een deel van de reizigers nog veel eerder dan vier uur van tevoren komen. Daardoor worden de rijen nog langer, terwijl hun incheckbalie nog niet open is.

In overleg met luchtvaartmaatschappijen vraagt Schiphol passagiers licht bepakt te reizen. Dit doen zij door hun handbagage in de ruimbagage te doen of door met maximaal een stuk handbagage te reizen. Reizigers die alleen met handbagage reizen en online ingecheckt zijn, kunnen direct naar security.

Schiphol verwacht de komende periode richting de zomervakantie vergelijkbare passagiersaantallen als in de meivakantie. Dat geldt ook voor de weekenden. Schiphol spant zich in om de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden. Daarvoor blijven de bestaande maatregelen gelden zoals het inzetten van extra personeel, onder andere van kantoor

1 reactie op “Schiphol: pas vier uur voor vertrek welkom

  1. Medicijnen gebruik…
    Handbagage in de ruimbagage kun je niet meer spreken van “handbagage” maar gewoon bagage. Wie medicijnen gebruikt zou er juist aan doen om deze altijd in zijn handbagage te doen en niet in te laten checken als ruimbagage en ze ook niet daar in te stoppen ! ! !
    Stel dát de ruimbagage dus inclusief die “handbagage” op Schiphol achterblijft, zit men op de plaats van bestemming zonder z’n medicijnen en kan men aldaar in de problemen komen te zitten. Ik nam tijdens een reis naar Curaçao in 2018 mijn medicijnen MET medicatie overzicht van de apotheek mee in mijn handbagage en die zou ik zelfs onder de huidige belabberde Schiphol situatie ook niet afstaan ! Trouwens geef ik als tip mee dat men altijd voor een paar dagen extra medicijnen meeneemt voor het geval het toestel door onvoorziene omstandigheden vertraging oploopt en men op kosten van de luchtvaartmaatschappij in een hotel moet overnachten. Recentelijk ervoeren reizigers met een TUI B 787 PH-TFL iets dergelijks mee, nota bene mijn gevlogen toestel en kon men langer van de warme Curaçao zon genieten…
    Toen ik tijdens een bezoek aan Schiphol op 14 mei j.l. de lange rijen zag staan en de de mensen gelaten voor de veiligheidscheck ondergingen, dacht ik terug aan jaren waarin men soepeler naar z’n vliegtuig kon gaan zonder de huidige stress situatie. Je zult maar plastabletten gebruiken of minder goed ter been zijn is er amper in voorzien om deze problemen op te vangen als je na X uren aanschuiven even hoognodig even uit de rij moet gaan mét al je bagage en men dan het spreekwoord hanteert: opstaan is plaats vergaan of heeft men op Schiphol hiervoor een oplossing indien een sanitaire stop dringend nodig mocht zijn ?
    Bij het programma KASSA mag Schiphol wat mij betreft in aanmerking komen voor het predicaat de “KOUDE DOUCHE” en dan nog met stip op één. Misschien dat door het e.e.a. men in Nederland nu sneller gaat kijken naar alternatieve vertrekluchthavens in binnen én buitenland of hoe staat het met die luchthavens in bijvoorbeeld Brussel, Düsseldorf, Keulen-Bonn of zelfs Frankfurt waar ook ICE treinen naar Aken rijden en voor zuiderlingen een reële optie is ?