Nieuws

ROME- De Italiaanse fabrikant Leonardo heeft drie tweemotorige AW139 helikopters verkocht aan CHC Australia. Deze zal het trio in het kader van een voorgenomen vlootmodernisering inzetten bij de Emergency Rescue Helicopter Service (ERHS) in West-Australië voor taken als HEMS-, opsporings- en reddingsmissies en patiëntentransportmissies vanaf de luchthavens van Jandakot en Bunbury.

De nieuwe helikopters zullen over een breed scala aan op maat gemaakte apparatuur, waaronder een 4-assige DAFCS (Digital Automatic Flight Control System) autopilot, een verbeterde Hover Mode, TCAS II (Traffic Collision Avoidance System), een zoeklicht, een camera, een draadknipper en een reddingstakel.

Het speciale HEMS-interieur en de geavanceerde missieconsole worden in Australië geïnstalleerd. De AW139’s worden begin 2023 geleverd vanuit Leonardo’s Vergiate eindassemblagefaciliteit in Italië en zullen later in dat jaar in gebruik worden genomen in West-Australië.