Nieuws
Demo flight AC3

PHILADELPHIA- Prinses Sheikha Mozah bint Marwan Al Maktoum is de eerste vrouw die een Leonardo AW609 civiele tiltrotor heeft bestuurd. Mozah, een ATP gecertificeerd vaste vleugel- en helikopterpiloot, is lid van de regerende familie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens Leonardo maakte ze onlangs de vlucht in de productiefaciliteit van de farbikant in Philadelphia. In 2015 tekende het Joint Aviation Command van de VAE zich als launching customer voor de zoek- en reddingsvariant van de AW609 met bestellingen voor drie en opties voor nog drie.

“Het besturen van de AW609 stond op mijn bucketlist sinds ik de eerste prototypebeelden voor het eerst zag”, zegt de prinses. “Het is de natuurlijke evolutie van mijn pilootervaring, waarbij ik zowel vaste als helikopter pilootvaardigheden samenvoeg. Ik knijp mezelf in mijn arm nog steeds in mijn arm voor deze kans! Door vliegtuigen zoals deze voel ik me erg enthousiast over de toekomst van de luchtvaart, een toekomst die nu openstaat voor meer vrouwen die voor deze industrie hebben gekozen.”

Mozah heeft gediend als helikopterpiloot bij de politie in Dubai en is momenteel een gewaardeerd bemanningslid voor Emirates Airlines.

Ze richtte in 2019 de Women in Aviation Association (Shehana).

 
Demo flight AC3
Demo flight AC3
Demo flight AC3