Nieuws
Norsk F-16B jagerfly tar av fra Luftforsvaretsbase Bodø under øvelse ACE 2021 *** Local Caption *** Norwegian F-16B fighter aircraft during take off from Air Force Base Bodø during exercise ACE 2021

OSLO -De Norwegian Defence Materiel Agency (NDMA) heeft een contract met Draken International gesloten voor de verkoop van maximaal twaalf F-16 jachtvliegtuigen. Het bureau is ook bezig met het afronden van de verkoop van nog eens 32 Noorse F-16s aan Roemenië.

De levering van het eerste vliegtuig aan Roemenië zal naar verwachting volgend jaar plaatsvinden en aan Draken International dit jaar, onder voorbehoud van officiële goedkeuringen van de Amerikaanse en Noorse autoriteiten.

De F-16-s ondergaan onderhoud- en revisiewerkzaamheden bij Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) voordat ze aan nieuwe klanten worden verkocht. Het eerste contract werd in maart 2021 gegund, nadat de gevechtsvliegtuigen door de Noorse strijdkrachten buiten gebruik waren gesteld.
Een tweede contractverlenging behelst het reviseren van de motoren. Deze werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in de faciliteiten van het bedrijf in Kjeller, in de buurt van Oslo.

Volgens KAMS wordt de F-16-vloot eerst in operationele staat gebracht en daarna onderhouden om ervoor te zorgen dat de F-16s weer klaar zijn om in dienst te gaan.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur