Nieuws

WASHINGTON – De exportcommissie van de Amerikaanse senaat heeft groen licht gegeven voor de aankoop van 23 CH-47F Chinook transporthelikopter die bestemd zijn voor de Egyptische luchtmacht.

De exporttoestemming werd verleend omdat Egypte gezien wordt als een belangrijke strategische partner in het Midden Oosten. Onderdeel van de order worden tevens (reserve)motoren, (wapen)systemen, reserve onderdelen en de training van piloten en onderhoudstechnici.

C-130J-30 Super Hercules
In januari 2022 werd eveneens groen licht gegeven voor de aankoop van twaalf C-130J-30 Super Hercules transportvliegtuigen Deze luchtmacht krijgt in principe de beschikking over twaalf vliegtuigen van dit type die elk zullen worden voorzien van vier Rolls Royce AE-2100D turbopropmotoren. Onderdeel van het nog te tekenen contract is tevens de levering van reserveonderdelen voor de motoren en veiligheidsvoorzieningen als beveiligde communicatiesystemen, Identification Friend or Foe (IFF) transponders en Missile Warning Systems (MWS).

Mede daardoor werd gelijktijdig toestemming verleend voor de aankoopt van drie SPS-48 Land Based Radar (LBR) systemen voor de verdediging van het Egyptische luchtruim.
Tekst gaat verder onder de foto.

Eerder die maand kreeg Lockheed Martin groen licht om 25 AH-64D Apaches te moderniseren tot E-model waarbij onder meer nieuwe sensoren zouden worden ingebouwd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur