Nieuws
L_R_Guy_Westgate_en_Aerobility_Flyer_Harvey_Matthewson
 

FRIEDRICHSHAFEN – Aerobility, de Britse luchtvaartliefdadigheidsorganisatie die gehandicapten zonder uitzondering de mogelijkheid biedt om te vliegen, kan tevreden terugkijken op de recent gehouden AERO 2022 in Friedrichshafen

De aldaar getoonde Grob G109B Able trok niet alleen veel belangstelling, maar leidde ook tot 65 leads waaronder tien serieuze koop geïnteresseerden.

Project Able is een uniek, bekroond en door de Britse regering gesteund programma, gericht op het upgraden van zestig voormalige militaire opleidingsvliegtuigen. Deze krijgen een herbestemming voor maatschappelijk gebruik, inclusief vliegen met een handicap. Aerobility wil de verbeterde variant in in samenwerking met Grob Aircraft SE en Southern Sailplanes zowel op de markt brengen en verkopen als in de eigen vloot gaan inzetten.

Nadat een eerst klant eind maart zijn G109B Able in ontvangst nam, is nu een tweede toestel verkocht aan zweefvlieger, instructeur en air display innovator Guy Westgate. Westgate vloog een toestel naar de AERO 2022 en raakte daarvan zo onder de indruk dat hij besloot er zelf een te kopen.