Nieuws

BOGOTA- De vrachtdivisie van Avianca wil de komende twee jaar uitbreiden met tot vijf tot A321 P2F omgebouwde verkeersvliegtuigen. De toestellen zullen bij de Amerikaanse Global Crossing Airlines worden gehuurd en voor eind 2024 aan de vloot worden toegevoegd. Dit is door het Colombiaanse bedrijf meegedeeld. Daarnaast is de vrachtdivisie voornemens twee tot vier A330s te laten ombouwen tot P2F vrachtvliegtuig.

Avianca Cargo vliegt momenteel met al vier A330-200F vrachtvliegtuigen en een Boeing 767-300F. Deze werden in november 2021 door het Amerikaanse investeringsvehikel Castlelake Holding overgekocht. De vliegtuigen werden vervolgens direct door Avianca terug gehuurd voor een periode van tien jaar.

Avianca is formeel een Brits bedrijf nadat in 2020 faillissementsbescherming werd aangevraagd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur