NieuwsAMSTELVEEN – KLM neemt deze maand weer afgestudeerde studenten aan van de KLM Flight Academy voor de functie van verkeersvlieger. Zij zullen aan de slag gaan als Second Officer Boeing 777 en Boeing 787.

Sinds het begin van de coronapandemie zijn geen nieuwe piloten in dienst getreden en werden afgestudeerde studenten van de Flight Academy op een wachtlijst geplaatst. Deze maand beginnen 26 vliegers bij KLM.


Naar verwachting zullen de komende tijd  nog meer afgestudeerden volgen. Door het herstel van de luchtvaart en het natuurlijke verloop vanuit KLM door onder andere pensioneringen zijn er weer nieuwe vliegers nodig.

De luchtvaartmaatschappij zorgt voor naast een bijdrage ook voor voorwaardelijk financiering van de opleiding waardoor er tijdens het volgen van de opleiding en eventuele wachttijd geen financiële bijdrage van de studenten nodig is. Ook bestaat er geen risico dat een student met een studieschuld blijft zitten zonder baan als piloot.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor aankomende piloten die nog dit jaar met de opleiding kunnen starten.