Nieuws
OO-NZE Sonaca S200. Foto Berend Jan Floor.

TEMPLOUX – De Raad van Bestuur van Sonaca heeft maandag (23 mei) besloten de financiering van de verlieslatende activiteiten van dochteronderneming Sonaca Aircraft stop te zetten.

Sonaca Aircraft, opgericht in 2016, had als belangrijkste missie het ontwikkelen, certificeren en op de markt brengen van een trainingsvliegtuig. Van de Sonaca 200 , speciaal ontworpen voor trainings- en vrijetijdsvluchten, zijn 57 toestellen geleverd.

Gezien de langdurige impact van de Covid-crisis heeft Sonaca Aircraft besloten de productie van S200-vliegtuigen stop te zetten en zich te heroriënteren op services en aftersales, met de steun van Sonaca. Wel wordt financiering verstrekt om aan al haar verplichtingen te voldoen en om de continuïteit van essentiële activiteiten voor klanten, namelijk diensten en aftersales.

De afgelopen maanden heeft Sonaca veel strategische partners benaderd om haar dochteronderneming te helpen nieuwe marktsegmenten te betreden, helaas zonder overeenstemming te bereiken.

Na deze beslissing heeft Sonaca zich ertoe verbonden om alle medewerkers van in Temploux de mogelijkheid te bieden om zich aan te sluiten bij een van de entiteiten van de groep in België.