Nieuws

GENÈVE – Dassault Aviation introduceert een nieuw concept voor passagierscomfort in de vorm van de Falcon Privacy Suite. De nieuwe suite moet leiden tot nog meer persoonlijke ruimte, meer rust en en nog meer slaapcomfort tijdens lange vluchten. Dit is door de Franse fabrikant aan de vooravond van de zakenluchtvaartbeurs EBACE 2022 in Genève meegedeeld.

De gepatenteerde Privacy Suite is het resultaat van twee jaar lang ontwikkelen en uitproberen door de Falcon Design Studi en Dassault Aviation Engineering.De suite is gescheiden van het gangpad door een verstelbare scheidingswand.

De suite wordt in eerste instantie aangeboden voor de nieuwe extra widebody Falcon 6X en de populaire driemotorige Falcon 8X. De elektrisch bedienbare stoel zelf is 22″ (56 cm) breed in de Falcon 8X en wordt 24″ (60,96 cm) breed in de 6X. Eenmaal uitgeklapt, is sprake van een 80″ (2,04 m) lang bed. In die positie kan worden boven het bed gemonteerde beeldscherm met een scherm diameter van 24 inch (60,96 cm).