Nieuws

GENÈVE – Dit is door beide fabrikanten aan de vooravond van de zakenluchtvaartbeurs EBACE 2022 in Genève meegedeeld. Boeing heeft naar eigen zeggen dit jaar al vier zakenjet uitvoeringen van de 737 Max verkocht. Ook Airbus verkocht dit jaar al vier ACJ Two Twenties.

Boeing zal in Zwitserland een aantal nieuwe designs onthullen. Om in de nabije toekomst potentiële klanten over de streep te trekken, zal Boeing een BBJ MAX 7 demonstrator worden gebruikt die in 2023 beschikbaar komt.

Ook Airbus Corporate Jets (ACJ) is hoopvol gestemd. De fabrikant verkocht die jaar al vier ACJ TwoTwenty VIP varianten waardoor er sinds de lancering van dit model in 2020 al tien verkocht zijn. Ook hier wordt hard gewerkt om toekomstige klanten te strikken. Daarbij zal de fabrikant in Toulouse een zogeheten ‘creative studio’ waar alle inrichtingsmogelijkheden kunnen worden getoond van de van de A220 afgeleide VIP variant.