Nieuws

PARIJS – De Franse logistieke gigant CMA CGM is van plan een belang van 9% in de Air France-KLM Group nemen als onderdeel van een nieuw partnerschap met een looptijd van tien jaar dat ook het combineren van hun vrachtactiviteiten omvat.

Beide bedrijven willen daarbij hun huidige vloot van gezamenlijk tien vrachtvliegtuigen combineren met twaalf vrachtvliegtuigen die nog in bestelling staan. Ook kan CMA gebruik maken van de belly vrachtruimte in meer dan 160 vliegtuigen die Air France-KLM inzet op long haul vluchten.

CMA CGM exploiteert sinds maart vier vrachtvliegtuigen onder het AOC van Air Belgium en heeft orders geplaatst voor nog eens vier B777FS en vier A350F’s, waarvan er twee mogelijk door Air France-KLM zullen worden geëxploiteerd. Ook komen in 2023 drie Boeing 767-300 Freighters de vloot versterken die gehuurd worden bij Cargo Aircraft Management.

Air France-KLM heeft momenteel zes vrachtvliegtuigen gebaseerd op Paris CDG en Schiphol – en heeft orders uitstaan voor nog eens vier vliegtuigen.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur