Nieuws

TEUGE – Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) op Teuge neemt een groot deel van het vliegtuigonderhoud over van Egmond Vintage Wings (EVW) Maintenance op vliegveld Hoogeveen. Hiervoor is door AMN-directeur Theo Arends en directeur Jac van Egmond van EVW Maintenance een intentieverklaring getekend. 

AMN zal onder de nieuwe samenwerking verantwoordelijkheid zijn voor het onderhoud aan de meeste hedendaagse vliegtuigen. EVW Maintenance zal zich vooral gaan bezighouden met onderhoud en restauratie van historische (´Annex 1´) vliegtuigen, vliegtuigmotoren en componenten. 

AMN
Voor Aircraft Maintenance Netherlands betekent dit een nieuwe stap naar een landelijk dekking van de onderhoudsservice voor zijn klanten. AMN heeft naast een compleet team van 20 medewerkers op Teuge Airport, nu ook ´Certifying Staff ´ op vliegveld Hilversum (2 personen), op vliegveld Hoogeveen (2 personen), op Texel Airport, op Twente Airport en op Lelystad Airport (4 personen). Daarnaast onderscheidt AMN zich door aan zijn klanten overal ter wereld reparatie- en onderhoudsmogelijkheden aan te bieden.
AMN heeft een reputatie op het gebied van innoverend vliegtuigonderhoud. In 2021 waren medewerkers van AMN de eerste Nederlandse vliegtuigonderhoudsmonteurs die werden gecertificeerd voor onderhoud aan elektrisch aangedreven vliegtuigen en elektrische vliegtuigmotoren. 

EVW Maintenance
EVW Maintenance is nauw verbonden met de vereniging Egmond Vintage Wings en heeft zich in de afgelopen jaren onderscheiden door onderhoud en restauratie van bijzondere historische vliegtuigen. Egmond Vintage Wings vliegt met een vloot vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog: een Fairchild PT26a-trainer, een de overlevende van Operatie Overlord, en een Piper L4 Cub die heeft deelgenomen aan Operatie Overlord (de landingen in Normandië in juni 1944), en een aantal andere historische vliegtuigen. In de afgelopen jaren heeft EVW opzien gebaard door de bouw van een replica van de Fokker D.21; een Nederlands jachtvliegtuig dat in de Meidagen van 1940 na de inval van de Duitsers een hoofdrol speelde bij de verdediging van ons land. Deze Fokker D.21 moet binnenkort voor het eerst het kluchtruim kiezen. AMN zal ook bij EVW Maintenance zijn gecertificeerd kwaliteitssystemen.