Nieuws


JINGDEZHEN – China’s nieuwste, in eigen land ontwikkelde multifunctionele grote helikopter, de AC313A, heeft dinsdag (17 mei) voor het eerst 22 minuten gevlogen vanaf de luchthaven Lümeng in de Oost-Chinese provincie Jiangxi,

De bij Aviation Industry Corp of China ( AVIC), gebouwde AC313A is afgeleid can de AC313 en wordt aangevoden in de klasse tot 13,8 ton. Vergeleken daarmee heeft de A-variant een nieuw type motor met een groter aandrijfvermogen, een langere levensduur en een betere betrouwbaarheid. Dat motorvermogen wordt overgebracht op een nieuwe hoofdrotor en een gekantelde staartrotor. Ook werden upgrades doorgevoerd bij de avionica en besturingssystemen terwijl tevens de romp van de helikopter tevens nieuw werd ontworpen.

Voorafgaand aan deze eerste vlucht werd met een statisch prototype een 50 uur durende duurtest uitgevoerd op de grond.. Met een maximaal startgewicht van 13,8 ton met externe lading en geschikt voor 28 passagiers, is de AC313A ontworpen om de zwakke punten in China’s arsenaal aan noodhulp te verminderen.

De helikopter kan dankzij speciale apparatuur waaronder zoeklichten, brandemmers, elektrische lieren en luidsprekers ingezet worden tijdens calamiteiten.

Een AC313A zal tot 28 personen kunnen vervoeren en kan ook tot vijf ton water laden voor brandbestrijdingsmissies.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur