Nieuws

LOS ANGELES- Het Amerikaanse Surf Air Mobility (SAM) heeft contracten afgesloten met elektro motorproducent magniX en vliegtuigontwikkelaar AeroTEC. Ook zal de regionale Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southern Airways worden overgenomen.

Daarnaast zal SAM via een constructie met Tuscan Holdings Corp. II een beursgenoteerde onderneming worden, AeroTec en magnix worden daarbij verantwoordelijk voor de versnelde ontwikkeling en certificering van hybride en volledig elektrische aandrijflijnen voor nieuwe en bestaande Cessna Grand Caravan-vliegtuigen.

SAM is daarbij voornemens in eerste instantie hybride elektrische vliegtuigen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Deze hybride elektrische Cessna Grand Caravans zullen te zijner tijd worden ingezet op het consumentenplatform van SAM en komen ook beschikbaar voor derden. Deze eerste generatie hybride elektrische Cessna Grand Caravans moeten de CO2-uitstoot tot 50% te verminderen en directe bedrijfskosten tot 25% te verlagen.

Southern Airways beschikt over een vloot van dertig C208 Caravans. Daarnaast bestelde de luchtvaartmaatschappij tijdens de AERO 2022 bij Tecnam twee P2012 varianten.

SAM op zijn beurt bestelde in juli 2021 bij Cessna honderd te elektrificeren C208 Caravans.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur