Nieuws
(Boeing photo)

LONDEN – British Airways-moederbedrijf IAG wil nog eens vijftig vliegtuigen uit de 737 MAX-serie kopen bij Boeing. Dit maakte de International Airlines Group (IAG) donderdag (19 mei) in Londen bekend. Ook zijn opties genomen op nog eens honderd MAX varianten.

De helft van de bestellingen betreft de 737-8 200 variant met meer stoelen en extra deuren. De overige 25 vliegtuigen in bestelling betreffen de langste 737-MAX-10 variant die nog moet worden goedgekeurd door de luchtvaartautoriteiten.

De vijftig vliegtuigen worden tussen 2023 en 2027 afgeleverd en zullen oudere vliegtuigen vervangen in de vloten van IAG dochterondernemingen British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus en Level. Volgens de prijslijst kosten de jets in totaal zo’n 6,5 miljard dollar (6,2 miljard euro).

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur