Nieuws

GENÈVE – De Franse startup VoltAero zal volgende week tijdens de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE 2022) in Genève de boeken openen voor de elektrisch parallel hybride aangedreven Cassio 330 die er in deeleigendom zal worden aangeboden.

De Cassio 330 biedt plaats aan vijf inzittenden en zal na certificatie in productie worden genomen. Het toestel is uitgerust uitgerust met VoltAero’s eigen 330 kW elektrisch parallelle hybride voortstuwingssysteem. De toestellen in deeleigendom zullen daarbij op regionale en lokale luchthavens in heel Europa oneerd om aan de marktvraag te kunnen voldoen.

Het fractionele eigendomsprogramma zal vervolgens worden uitgebreid met de Cassio 480, geconfigureerd met zes stoelen en aangedreven door een hybride aandrijfsysteem van 480 kilowatt; en de Cassio 600, met een capaciteit van 10-12 zitplaatsen en 600 kilowatt hybride vermogen.

Het ontwerp van het Cassio-casco is gebaseerd op een slanke, aerodynamisch geoptimaliseerde romp, een voorwaartse canard en een naar achteren geplaatste vleugel met hoog geplaatste horizontale staart. Het toestel zal voldoen aan de Europese EASA CS23-certificeringsspecificatie als een eenmotorig vliegtuig van de categorie algemene luchtvaart.