Nieuws

AMSTELVEEN – KLM-topman Pieter Elbers wordt de nieuwe CEO van de Indiase prijsvechter IndiGo. De huidige CEO van IndiGo, Ronojoy Dutta, vertrekt in september. Vanaf 1 oktober zal Pieter Elbers, die per 1 juli vertrekt bij KLM, de nieuwe topman van het bedrijf worden.

De mededeling volgt een paar dagen na de bekendmaking van de codeshare-overeenkomst tussen KLM en IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India. Hierdoor kunnen klanten bij KLM tickets boeken naar zestien nieuwe bestemmingen in India.

Klanten van IndiGo kunnen op hun beurt via IndiGo tickets kopen naar bestemmingen uit het KLM-netwerk in Europa en de Verenigde Staten. IndiGo is op dit moment een van de snelst groeiende lagekostenmaatschappijen ter wereld.

De luchtvaartmaatschappij streeft naar eigen zeggen naar “betaalbare tarieven, stipte vluchten en een hoffelijke, hygiënische en probleemloze reiservaring”. Met haar vloot van meer dan 275 A320neo’s en A321neo’s voert de luchtvaartmaatschappij dagelijks meer dan duiend vluchten uit en verbindt ze zeventig binnenlandse en 24 internationale bestemmingen. Indigo heeft daarnaast nog 550 A320neo’s en A321neo’s in bestelling staan.

1 reactie op “Pieter Elbers aan het roer van Indiase prijsvechter

  1. Opvallend hoe snel die CEO’s soms na het stoppen van het ene baantje snel in een andere vallen en of dat komt door het opgebouwde netwerk, ervaring of welke andere reden dan ook en in dit geval kan Pieter Elbers, die ik de nieuwe baan van harte gunt, de band met de KLM optimaal benutten door vanuit India de kennis aldaar verder uitte bouwen ! Nu maar hopen dat Marjan Rintel met succes het stokje van Pieter ook succesvol weet over te nemen. Voor beiden geldt, VEEL SUCCES en plezier in je nieuwe job !