Nieuws

GENEVE – Lufthansa Technik zal volgende week tijdens de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE 2022) in Genève een exclusieve uitbreiding van het nieuwe Airbus A330 wide-body VIP cabineconcept tonen.

Vergelijkbaar met een “Tenders & Toys Garage” van een superjacht, kan in het vrachtruim van een A330 een selectie van extra voertuigen worden meegenomen voor ontdekkingstochten na de landing. Het vrachruim is daarbij gemakkelijk toegankelijk vanaf het hoofddek via een handige trap

De Duitse VIP cabinespecialist zal tijdens deze zakenluchtvaartbeurs de Brabus Adventure Lounge introduceren die ontwikkeld is met de Duitse tuning specialist en voertuigveredelaar Brabus. In deze lounge is ruimte gereserveerd voor twee Brabus 1300 R motoren.

Exclusiviteit is gewaarborgd omdat er slechts 77 stuks van de Brabus 1300 R limited edition werden aangeboden in Magma Red en 77 stuks in Signature Black. Beide motoren zijn uitgerust met een vloeistofgekoeld V-motorblok uit de KTM Super Duke R dat te boek staat voor 180 pk bij 9.500 tpm en een koppel van 140 Nm bij 8.000 tpm. De voorverkoop van de Brabus 1300E begon op 14 februari om 15.00 uur en was al na één minuut en 55 seconden alweer afgelopen. Stiksprijs? € 45.300.

Het Explorerconcept werd voor het eerst onthuld op de Monaco Yacht Show 2021. Dat concept is gebaseerd op de huidige trend voor superjachten die voldoen aan twee wensen voor hun eigenaren: ze bijna overal en altijd mee naartoe kunnen nemen en ze op hun bestemming te bedienen als een individueel hotel en basiskamp voor een breed scala aan recreatieve activiteiten en excursies.