Nieuws

BOTUCATU –

Embraer, heeft het 1500e Ipanema-landbouwvliegtuig afgeleverd. Het toestel was besteld door Carla de Freitas, eigenaar van Agropecuária Bela Vista, gevestigd in Vilhena in de staat Rondônia.

De viering valt te midden van weer een jaar waarbij in de eerste vijf maanden van 2022 39 nieuwe bestellingen registreerde. Dit volume is 22% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De agrarische luchtvaartdivisie van Embraer heeft in 2021 42 Ipanemas geleverd, een stijging van 90% ten opzichte van 2020. Met de huidige verkoopcijfers van begin 2022 verstevigt het bedrijf zijn marktleiderspositie, die steunt op de efficiëntie, productiviteit en robuustheid van Ipanema

De Ipanema, die sinds 2005 wordt aangedreven door ethanol, werd Embraer’s eerste gecertificeerde en in serie geproduceerde vliegtuig dat op hernieuwbare energie vloog. Het vliegtuig is marktleider in het luchtspuitsegment, met een nationaal aandeel van 60%.