Nieuws

KINSTON – Pakketvervoerder Fedex Express heeft de eerste van vijftig C408 SkyCouriers ondergebracht bij Mountain Air Cargo in het Amerikaanser Kinston. Het toestel zal daar naast 26 eenmotorige Cessna Caravans en zeventien tweemotorige ATR vrachtvliegtuigen worden ingezet voor feedervluchten.

Het toestel werd op 10 mei na een korte ceremonie overhandigd aan Fedex nadat de tweemotorige turboprop medio maart 2022 door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA was goedgekeurd. Recent werd ook de eerste C408 Full Flight Simulator gecertificeerd.

Voor de aandrijving van de C408 zijn twee elk 1.100 pk sterke Pratt & Whitney Canada PT6A-65B geselecteerd die vierbladige aluminium MacCauly C779 propellers met elk een diameter van 2,79 m (met reverse) aandrijven. Gesproken wordt daarbij over kruissneheden van meer dan 200 kts (> 470 km/h) bij een vliegbereik van 900 nm (1.667 km).

Het nieuwe multifunctionele toestel het Garmin G1000 NXi avionica en kan in vrachtuitvoering drie LD3 containers meenemen, Gesproken wordt over een nuttige vrachtlading van 2.722 kg, terwijl de nuttige lading in de commuter variant 2.268 kg zal gaan bedragen. Deze passagiersvariant zal tot negentien personen kunnen vervoeren. Oorspronkelijk werd 2020 als jaar van introductie genoemd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur