Nieuws

ROME – ITA Airways heeft de eerste A350 in ontvangst genomen. Het vliegtuig, dat gehuurd wordt van ALAFCO, landde woensdagavond (11 mei) voor het eerst in Italië op Rome Fiumicino Leonardo da Vinci International Airport.

De A350-cabine van ITA Airways is geconfigureerd in een indeling met twee klassen, met 334 stoelen, waarvan 33 Business-stoelen met volledig ligbed en 301 Economy-stoelen. De A350 van ITA Airways zal begin juni 2022 operationeel zijn om de nieuwe intercontinentale routes te bedienen die het bedrijf in het zomerseizoen zal openen van Rome Fiumicino naar Los Angeles, Buenos Aires en Sao Paulo.

In december 2021 bevestigde de Italiaanse luchtvaartmaatschappij een order voor 28 Airbus, waaronder 18 Single Aisle (zeven A220’s, 11 A320neo’s) en 10 A330neo’s, de nieuwste versie van het A330 widebody-vliegtuig. Tien van deze vliegtuigen uit deze order worden bij leasemaatschappij AerCap gehuurd.

Bovendien heeft ITA Airways al meer dan 50 nieuwe Airbus-vliegtuigen van de nieuwe generatie geleased, waaronder zes A350’s, als aanvulling op de modernisering van hun vloot