Nieuws

Door de sancties tegen Rusland dreigen honderden geleaste verkeersvliegtuigen letterlijk en figuurlijk waardeloos te worden. Als vergelding voor de inval in Oekraïne kondigde de Europa een verbod aan op de handel in vliegtuigen en onderdelen. Maar de boemerang is teruggevlogen en raakt leasefirma’s en fabrikanten nu net zo hard.

Bestellen
Wist je dat je Piloot en Vliegtuig ook gewoon in onze webshop kunt bestellen? En niet alleen het nieuwste nummer, maar ook eerder verschenen nummers en relevante e-books.

Abonneevoordeel

Heb je een abonnement op het magazine Piloot en Vliegtuig? Dan kun je dit nummer ook online lezen. En dat geldt ook voor alle nummers van de afgelopen jaren!
Geen nummer missen? Neem dan nu een abonnement.

2 reacties op “Mei 2022: Fluiten naar je vliegtuig in Rusland

 1. Anton Schiere schreef:

  Inmiddels wordt melding gemaakt dat Aeroflot acht A330’s die aan het eind van hun leasetermijn zijn van de leasemaatschappij heeft gekocht.
  Deze transacties zijn onder de sanctieregels toegestaan, als in het oorspronkelijke leasecontract in zo’n koopoptie is voorzien geweest.
  Met deze toestellen kunnen de russen nu weer buiten hun eigen grondgebied vliegen, zonder de kans te lopen, dat de toestellen geconfisqueerd worden.

 2. Anton S. schreef:

  Tja, dit is inderdaad een geweldige verlies voor die leasemaatschappijen. Schattenderwijs bij 500 vliegtuigen à € 50 Mln restwaarde zomaar € 25 Miljard.
  Maar verwaarloosbaar in vergelijking met de schade door de verwoestingen die Rusland in Oekraïne aanricht !
  Schade die op het westen gaat drukken, want herstelbetalingen uit Rusland moeten eerst nog maar eens komen.

  Als ik lease maatschappijen een tip mag geven: haal als het even kan je vliegtuigen vliegensvlug terug uit China, voordat het gedonder rond Taiwan losbarst.