Nieuws
 

PORT SAN ANTONIO – Volgens Boeing levert de ombouw van twee 747-8I vliegtuigen tot presidentiële

VC-25B Air Force One een verlies op van 1,2 miljard dollar. Bovendien zijn de vliegtuigen op z’n vroegst in 2026 klaar in plaats van de geplande levering in 2024. Beide vliegtuigen waren ooit bestemd voor de in 2016 ter ziele gegane Russische luchtvaartmaatschappij Transaero en sindsdien opgeslagen.

Oorspronkelijk had Boeing in 2015 voorgesteld twee nieuwe Air Force One-vliegtuigen te bouwen voor iets meer dan vijf miljard dollar, maar dit voorstel werd door voormalig president Donald Trump getorpedeerd. Het programma liep echter vertraging op door zowel de COVID-19 pandemie als de complexiteit van het ombouwen van een burgervliegtuig tot een militair vliegtuig uitgerust met onder meer verdedigingssystemen, geavanceerde communicatie en het vermogen om elektromagnetische puls interferentie van een nucleaire explosie te weerstaan.

Ook de problemen met interieuronderaannemer GDC Technics speelden daarbij een rol, Boeing haalde uiteindelijk GDC van het project wat in 2021 leidde tot een faillissementsaanvraag van GDC. Boeing nam vervolgens de huurovereenkomsten over van de hangars van GDC in Port San Antonio, waar dat werk werd gedaan.

Beide huidige B747-200 (VC-25A) werden al in 1990 in gebruik genomen voor een bedrag van destijds $ 325 miljoen per stuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur