Nieuws

KAZAN – De Kazan helikopterfabriek van de helikopterholding Russian Helicopters heeft toestemming gekregen van de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia om de Mi-38-2/4-helikoptersimulator te gaan gebruiken. De simulator zal worden ingezet om Russische burgerluchtvaartpiloten en huidige cockpitbemanningsleden op te leiden.

De nieuwe simulator is veelzijdig vanwege de mogelijkheid tot herconfiguratie kan hij worden gebruik om te leren hoe Mi-38-2 te besturen, waarbij de commandant aan de linkerkant zit, en de Mi-38-4, waar de commandant aan de rechterkant zit.

De herconfiguratie vergt niet meer dan veertig minuten om de apparatuur opnieuw te installeren. Alle instellingen kunnen onafhankelijk worden uitgevoerd door de medewerkers van het Luchtvaart Trainingscentrum.

De Mi-38 heeft een maximaal startgewicht van 15,6 ton, een zes bladen tellende hoofd rotor en een digitale bij Transas ontwikkelde IBKO-38 cockpit met vijf LCD schermen. Het toestel is uitgerust met twee elk 2.500 pk sterke Klimov TV7-117V turboshaft motoren waarmee snelheden tot 300 km/h mogelijk zijn.