Nieuws

SEATLLE – De nieuwe Boeing 777-8 Freighter is na orders van Qatar Airways en Ethiopian Airlines nu ook besteld door Lufthansa Cargo die in principe zeven toestellen van dit type wil gaan aanschaffen. Daarnaast wil de Duitse maatschappij nog eens twee 777 Freighters aan de vrachtvloot toevoegen die inmiddels tien toestellen van dit type telt. Voor de passagiers afdeling van Lufthansa werden zeven 787-9 Dreamliners besteld.

De nieuwe Boeing vrachtvariant werd eind januari 2022 formeel gelanceerd na een eerste order van Qatar Airways voor 34 vliegtuigen van dit type met opties op nog eens zestien. Nadien tekende ook Ethiopian Arlines voor vijf toestellen van dit type.

Onderdeel van de deal was dat Qatar Airways twintig van de zestig bestelde 777X varianten omzet naar de vrachtvariant en werden daarnaast nog eens twee 777Fs besteld. Ook motorfabrikant GE Aviation deelde mee in de ordervreugde met een intentieverklaring voor dertig nieuwe ontwikkelde GE9X en vier GE90-115B motoren.

Volgens Boeing krijgt dat 777-8F een vliegbereik van 4.410 nm (8.167) km bij een nuttige lading van 112.300 kg, waardoor er tien ton meer mee kan dan er in de huidige 777F.

Qatar tekende eind januari 2022 ook een intentieverklaring voor 25 MAX 10 varianten met vastgelegde kooprechten op nog eens 25. De toestellen gaan in Qatar Airways uitvoering plaats bieden aan tot 230 passagiers in een enkele klassen en krijgen een vliegbereik van 3.300 nm (6.112 km).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur