Nieuws
EVA Air 777F Artwork

TAIPEI – De Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air heeft bij Boeing een vierde Boeing 777F vrachtvliegtuig besteld die eind 2023 geleverd moet worden.

EVA Air wil overigens de drie in september2021 bestelde 777s eerder ontvangen dan in 2022 en is daarover in gesprek met Boeing. De maatschappij bestelde in 2015 de vijf inmiddels geleverde 777F vrachtvliegtuigen bij Boeing.

Recent maakte de maatschappij bekend drie van de 34 in hun vloot aanwezige Boeings van het type 777-300ER om te laten bouwen tot vrachtvliegtuig. De vliegtuigen zullen bij Israel Aerospace Industries (IAI) worden aangepast tot 777-300ERSF.

Na ombouw hebben de vliegtuigen een vrachtcapaciteit van 101,6 ton en een vliegbereik van 4.500 nm (8.334 km). Het vrachtruim krijgt een inhoud van 819 kubieke meter met plek voor 47 pallets. Gerekend wordt op een ombouwprijs van 35 miljoen dollar per vliegtuig.

Leasemaatschappij GECAS breidde eind oktober 20221 een ombouworder voor vijftien 777-300ER vliegtuigen uit door van evenveel opties er alvast drie te verzilveren. Gelijktijdig werd in juni 2021 bekend gemaakt dat Kalitta Air geen drie maar vijf ‘Big Twin’ vrachtvliegtuigen bij GECAS gaat huren. Recent werd ook bekend gemaakt dat Emirates Airline vier toestellen van dit type bij de leasemaatschappij wil huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur