Nieuws

EMMEN – RUAG  heeft de negende en laatste ingrijpend gemoderniseerde TH98 Cougar helikopter  tijdens een ceremonie overgedragen aan de Zwitserse luchtmacht. De opdracht hiervoor werd in 2018 aan RUAG gegund.

Het Zwitserse bedrijf voorzag de in 1998 geleverde transporthelikopters in haar vestiging in Emmen   van nieuwe vluchtcontrole computers en systemen voor precisie navigatie. Ook werd een geavanceerd terreinwaarschuwingssysteem ingebouwd. Dit systeem waarschuwt middels geluidssignalen wanneer de helikopter van een bepaalde, ingegeven vlieghoogte afwijkt. De cockpits werden verder uitgerust met de laatste generatie radio’s en satelliettelefoons. Ook

Daarnaast werden  de helikopters worden uitgerust met het IDAS-3 systeem om zichzelf te kunnen verdedigen terwijl de bemanning de beschikking krijgt over helmdisplays.

RUAG moderniseerde tussen 2011 en 2014 al vijftien Super Puma helikopters in opdracht van de Zwitserse luchtmacht.