Nieuws

DUBAI – Emirates Airline heeft een nieuw A380-livery onthuld die op tien toestellen zal worden aangebracht. Het uiterlijk is opgedragen aan Dubai’s nieuwste architectonische centrum voor baanbrekende concepten en ideeën: het Museum of the Future. De A380’s met deze livery worden ingezet op routes naar Europa evenals belangrijke Arabische regionale steden.

Het initiatief onderstreept de inzet van de luchtvaartmaatschappij om de visie van Dubai te ondersteunen als ‘leidende stad van de toekomst’: een hub voor innovatie en testbed voor opkomende technologieën. Het kristalliseert volgens Emirates ook vijftig jaar van ontwikkeling en vooruitgang van de VAE.

Het zeven verdiepingen tellende, pilaarloze Museum of the Future wordt ook wel het ‘mooiste gebouw ter wereld’ genoemd en is een van de belangrijkste designwonderen van Dubai geworden. Het wil de wereld inspireren om te kijken naar de mogelijkheden van de toekomst door middel van betoverende installaties en futuristische ervaringen. De ring van het gebouw vormt een gat om onbekende en onontdekte kennis te vertegenwoordigen.

Het museum fungeert als broedplaats voor wetenschappers, denkers en onderzoekers om hun ideeën en visies voor de toekomst tot leven te brengen. Dit is voornamelijk op gebieden als duurzaamheid, ruimtevaart, gezondheid en andere kritieke mondiale uitdagingen.

Ook is het een platform om de nieuwste technologische ontdekkingen te testen en te demonstreren. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van prototypes die voortdurend zullen evolueren, van opkomende start-ups tot gevestigde technologiebedrijven.

1 reactie op “Emirates bedenkt nieuwe livery voor A380’s

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Nog goed dat Emirates met de A380 blijft vliegen hoe commercieel de verkoop resultaten van dit technisch hoogstaand vliegtuig waarin Nederland ook z’n bijdrage heeft geleverd.