Nieuws

AMARILLO – Bell-Boeing mag in opdracht van de Amerikaanse marine nog eens vier extra CMV-22B triltrotors bouwen die in november 2025 geleverd moeten worden. In februari 2021 werd eveneens vier Opspreys besteld voor levering in maart 2025 .

Bell-Boeing gaf de CMV-22B extra brandstofcapaciteit gegeven, zodat het vliegbereik toenam van 860 nm (1.593 km) naar 1.150nm ( 2.130 km).  Ook werden de communicatiesystemen aan boord van de tiltrotor verbeterd .

De CMV-22B’s gaan bij de Amerikaanse marine de Northrop Grumman C-2 Greyhounds vervangen. Met de Ospreys zullen vanaf vliegdekschepen  tijdens COD-missies (Carrier Onboard Delivery) militairen worden vervoerd. Ook kunnen er dankzij een nuttige lading van 2.750 kg ook (motor)onderdelen van de F-35 Lightning II mee worden vervoerd.

Er is een groot aantal B-varianten besteld waarvan de eerste inmiddels in juni 2020 werd afgeleverd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur