Nieuws

CAPUA – De Italiaanse fabrikant Tecnam heeft een nieuwe Amerikaanse P2012 klant aan boord: de regionale luchtvaartmaatschappij Bellator Aviation. Deze wil het toestel voor personenverver in gaan zetten vanaf Las Cruces International Airport (KLRU) naar Albuquerque, Santa Fe, Dallas, en Phoenix.

Recent bestelde ook Southern Airways Express twee P2012s. Daarnaast werden opties genomen op nog eens vier vliegtuigen van dit type
Southern verzorgt met dertig C208 turboprops vluchten in het zuiden van de VS met vanaf Denver, Phoenix en Washington-Dulles International Airport. Southern vliegt ook tussen de eilanden van Hawaï als Mokulele Airlines.

Tecnam leverde de eerste P2012 in 2019 aan het Amerikaanse Cape Air uit Massachusetts Hier vliegen momenteel dertig (van de 39) P2012’s. De maatschappij heeft intentieverklaringen ondertekend om nog eens 69 van de vliegtuigen aan te schaffen.

Aangedreven door twee Lycoming TEO-540-C1A-zuigermotoren, hebben P2012’s een maximale kruissnelheid van 226kt (419 km/h) en een vliegbereik van 950 nm (1.759 km).