Nieuws

ROME – Airbus en ITA Airways hebben een Memorandum of Understanding getekend om stedelijke luchtmobiliteit (UAM) in Italië te bevorderen. Beide bedrijven zullen de mogelijkheden van op maat gemaakte UAM-services onderzoeken en emissievrije mobiliteitsoplossingen te identificeren.

De overeenkomst voorziet in een gezamenlijke benadering van lokale belanghebbenden op het gebied van mobiliteit. Daarbij zal gepoogd worden extra partners aan boord te krijgen voor de veilige en duurzame lanceringde CityAirbus NextGen eVTOL.

De CityAirbus NextGen is een volledig elektrisch voertuig uitgerust met vaste vleugels, een V-vormige staart en acht elektrisch aangedreven propellers. Het is ontworpen om maximaal vier passagiers – waaronder een piloot – te vervoeren tijdens emissievrije vluchten. Gemikt wordt op een operationeel bereik van 80 km bij een kruissnelheid van 120 km/h