Nieuws
T-7A Red Hawk Jet; Building 75 - St. Louis, MO. MSF22-012 Series.
 

ST LOUIS – Tijdens een ceremonie is donderdag (28 april) is het eerste T-7A Red Hawk geavanceerde trainer-testvliegtuig van de band gerold. Het toestel werd gebouwd onder het Engineering and Manufacturing Development (EMD) programma en onthuld in de productiefaciliteiten van Boeing in St. Louis, Missouri.

Het vliegtuig is het nieuwe moderne en geavanceerde trainingssysteem voor de USAF en staat bekend als T-7A Red Hawk ter ere van de Tuskegee Airmen.

Met de T-7A Red Hawk hebben Boeing en Saab een innovatieve digitale strategie toegepast voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van militaire vliegtuigen. Sinds enkele jaren is modelgebaseerde engineering een integraal onderdeel dat Saab voor het eerst toepaste bij de ontwikkeling van Gripen E en nu ook bij de T-7A.

De nauwe samenwerking tussen Boeing en Saab stelde het programma in staat om in recordtijd een geheel nieuw vliegtuig te leveren, door een niet-aflatende focus op efficiëntie en nauwkeurigheid. De volgende stappen in het programma omvatten een eerste vlucht van de EMD T-7A.