Nieuws
 

FRIEDRICHSHAFEN – De Nederlandse startup voor duurzame luchtvaart E-Flight wordt importeur en dealer voor Nederland en de Nederlandse Antillen.van Duitse Flight Design vliegtuigen. Beiden zullen ook nauw samenwerken bij de ontwikkeling en productie van vluchtsimulatoren.

Flight Design is een marktleider op het gebied van lichte vliegtuigen. Daarbij is de nieuwe tweepersoons F2 CS-23-gecertificeerd. Het toestel beschikt over een innovatieve Garmin-suite en heeft een super efficiënte Rotax-motor. Voor elke eerste 2.000 vlieguren compenseert Flight Design de CO2. E-Flight start medio 2022 met de verkoop van de F2 vanuit hun thuisbasis in Teuge.

F2e
De volledig elektrische versie van de F2 is de F2e. Het toestel is ontworpen om te voldoen aan de EASA CS-23 en FAA Part 23/F44-certificatie eisen ring voor elektrische vliegtuigen. Het heeft 75 kWh accu’s en kan 144 minuten vliegen. De F2e zal vanaf 2024 te koop zijn bij E-Flight.