Nieuws

FRIEDRICHSHAFEN – Tijdens de AERO 2022 General Aviation beurs die momenteel in het Duitse Friedrichshafen wordt gehouden, hebben de Junkers Flugzeugwerke AG de komst van de Ju-52 NG (New Generation) aangekondigd.

In plaats van de oorspronkelijke BMW-motoren zullen drie moderne RED A03 twaalfcilinder diesel motoren van RED Aircraft van elk 550 pk (404 kW) worden ingebouwd. Om de voortstuwing zo efficiënt en stil mogelijk te maken, moeten vijfbladige schroeven worden gebruikt. Daarnaast zullen in de cockpit digitale Garmin avionica worden ingebouwd.

Het toestel moet plaats gaan bieden aan veertien passagiers en een MTOW krijgen van 8,6 ton ton (tegen 10,5 bij het origineel).

Als projectpartner bij de bouw van de Ju-52 NG wordt opnieuw een beroep gedaan op Kaelin Aero uit Oberndorf. Dat bedrijf had al de productie van de Junkers F13 replica’s en de bouw van de Junkers A50 Junior overgenomen vanwege de ervaring met golfplaten in de vliegtuigbouw. De eindmontage van het vliegtuig in Zwitserland plaatsvinden.

Gemikt wordt op EASA certificatie in 2025/2026.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur