Nieuws

KEULEN – De op 8 december 2019 op Cotswold Airport gearriveerde Boeing 747-400 PH-BFG van KLM is al een tijdje geleden door Air Salvage International ontmanteld. Toch slaagde het Duitse bordbar design GmbH er in een deel van de huidbeplating als collectors item op de markt te brengen in de vorm van 5.000 genummerde Aviationtag kofferlabels.

De Boeing 747-400 (MSN 24517) verliet in april 1990 als PH-BFG “City of Guayaquil” de Boeingfabrieken vloog bijna dertig jaar op onder meer Hong Kong, Tokio en Toronto. In 2019 ging het vliegtuig met pensioen en veranderde werd Air Atlanta Icelandic de nieuwe eigenaar. Zeregistreerden het opnieuw als TF-AMG en parkeerden het op Cotswold Airport, waar het uiteindelijk in maart 2021 werd ontmanteld.

Eerder slaagde Aviationtag er in delen van de in 2018 ontmantelde PH-BFF als collectors item aan te bieden.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur