Nieuws

WASHINGTON – De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het privé brevet van de Amerikaanse YouTuber Trevor Jacob ongeldig verklaard. Ook mag hij een jaar lang geen nieuw brevet aanvragen.

Volgens de FAA is uit onderzoek gebleken dat Jacob’s crash met een in 1940 gebouwde Taylorcraft te wijten was aan roekeloos en onzorgvuldig gedrag waardoor hij het leven van anderen in gevaar heeft gebracht en mogelijk ook schade aan eigendommen toe kon brengen.

De piloot kreeg naar eigen zeggen op 24 november te kampen met een motorstoring toen hij de as van een overleden vriend wilde uitstrooien boven Los Padres National Forest op ongeveer 80 km ten noorden van Santa Barabara. Hij wist zichzelf met een parachute in veiligheid te brengen, maar legde hele gebeuren vast met een selfie stick. En plaatste deze video vervolgens op 24 december 2021 online.

De echtheid van het ongeluk (dat met drie camera’s werd vastgelegd) werd door meerdere mensen in twijfel getrokken naar aanleiding waarvan de FAA een onderzoek startte.